Radiosjeck.com
Home
Philips BX360 A-01 (02)
Hier een foto van het houtwerk nadat het geschuurd is. Eerst met groffe korrel (P100) om de verf en de lijmresten te verwijderen en daarna met fijne korrel (P400). Hierna heb ik het doek (na dit goed te hebben gedroogd) weer op de voorplank verlijmd. Ik heb hiervoor behanglijm (extra zwaar behang, Perfax) gebruikt. Het was lastig om het geheel er goed recht overheen te spannen zodat er geen vertekening in het patroon ontstond. Enige krimp van het doek was niet te voorkomen, maar toch moesten de gaten op de juiste plaats uit komen en dus moest het doek iets opgerekt worden. Hierna heb ik de plank op het doek op een vlakke ondergrond gelegd en, met een paar stenen verzwaard, een paar uur laten drogen. De ronde zijkanten heb ik met een latje en een paar lijmklemmen vastgezet om te drogen.
Het chassis is opgeschoond met stofzuiger en kwast. Ik gebruik hiervoor een afgeknipte schilderskwast ( haarlengte ongeveer 1,5 cm) zodat ook vaster zittend vuil wordt meegenomen. De gescheurde achterplaat heb ik, bij gebrek aan een betere oplossing, eerst maar met een strook dozenplakband gerepareerd. Deze moet maar eens door een (immitatie) exemplaar vervangen worden. De latjes zijn in de donkerbruine verf gezet (glans) en de verdewenen snaar is vervangen. Hiervoor heb ik een dunne gevlochten stalen draad gebruikt welke ik nog had liggen. Vliegertouw is, bij gebrek aan beter, ook een mogenlijkheid. Een hulpmiddeltje in de vorm van een S-vormige haak is hierbij trouwens geen overbodige luxe
De ontbrekende aanwijsnaald is vervangen door een exemplaar uit een (sloop) 209U welke ik nog had liggen. Deze past prima. Alles weer in elkaar gezet, met naaste foto als resultaat. Na het plaatsen van een oude MF buis welke ik nog had liggen, het vastsolderen van de topaansluiting van de EBL1 en het vervangen van wat verdachte condensatoren speelt het geheel zowaar ook nog redelijk. Zelf heb ik nu ondervonden dat, wanneer je niet veel ervaring hebt met het opknappen van oude radio's, de BX360 een leuk exemplaar is om mee te beginnen, vooral vanwege zijn eenvoudige constructie.
<Vorige
homepage038001.jpg