Radiosjeck.com
Home
<Vorige
Buizenversterker 2
Het idee van een buizenversterker voor mijn MP3 speler kwam toen ik op internet foto's aan het bekijken was van diverse buizenversterkers om wat ideeen op te doen. Veel bedrijfjes hebben hiervoor prachtige dingen ontworpen, en wat zij kunnen dat kan ik ook!...dacht ik.... Viel dat even tegen! De uitvoering is nog niet zo simpel als ik dacht. Verder ben ik bang dat ik niet het beste schakeling gekozen heb. De schemaontwerper heeft voor de uitgangstrafo's 115V voedingsexemplaren gekozen waarvan er bij mij al bij de eerste test eentje sneuvelde. Maar ach; de bouw was leuk! Voor het estetische heb ik buizen en volumeknop verlicht met die heldere LED's welke je tegenwoordig in van die zaklampjes vind. Zelf heb ik nog een inschakelbare extra achteringang toegevoegd, zodat deze versterker ook voor een andere bron gebruikt kan worden. Toch vind ik het jammer om te moeten melden dat het idee leuk is, maar nog niet zo makkelijk uitvoerbaar.
De versterker in al zijn glorie. Het spiegelende alluminium koop je gewoon bij de Gamma. Dit is met een paar vlakke platen hout heel makkelijk om te zetten in de benodigde hoeken. De beugels aan de zijkanten bestaan uit keukenkasthandgrepen.
Bovenaanzicht. De buizen zijn verzonken in het chassis, wat een leuk resultaat geeft. Dat plaatje hout was niet gepland, maar bij het boren van de gaten ben ik een paar keer uitgeschoten. Het hout dekt derhalve de daardoor onstane krassen af......
Tip van Flip..euh..Vliet: als je werkt met spiegelend materiaal, laat dan het plakplastick, wat de bescherming biedt, zo lang mogelijk zitten. De kleinste krasjes kunnen het eindresultaat aardig tekort doen. Hier spreekt ervaring....
Met excuses voor de wat mindere opname: het geheel bij nacht. Wat extra verlichting onder een buis doet deze leuk uitkomen. Rond de volumeknop zijn ook drie LED's geplaatst, dit achter een kunstof ring voor een meer diffuse verspreiding.
Volgende>