homepage065003.gif
Radiosjeck.com
Home
<Vorige
Restauratie Philips 695A.
Lampenradio's in mijn woninkje zijn onderworpen aan een strenge hierarchie. Mooi, werkend en oud levert een mooi plekje in mijn woonkamer op. Zelfde toestand, maar minder mijn smaak, dan volgt verbanning naar de woonkeuken, en alles van na de jaren 50 bevolkt mijn werkplaats. Deze Philips stond alweer een jaartje op de drempel mijn woonkamer in te loeren op zoek naar een plekkie, maar vreselijk deffect en stoffig, dus promotie zat er niet in.
Maar Hosanna! Het behaagde mij dit prachtige stuk te onderwerpen aan een gedegen opknapbeurt waardoor het hoogst haalbare nu binnen bereik kwam en....alle gewauwel ten spijt, ik had gewoon tijd over. Deze jongen stond toch al weer een tijdje voor een schoonheidsbehandeling genomineerd, dus waarom niet daar aan beginnen. De toestand was niet heel erg kommervol, zoals hiernaast te zien, dus geen onoverkomelijke reden om dit niet te doen. Aan de slag!
Een snelle invertarisatie van de mankementen leverde het volgende op: losliggende besnaring, een spagethi aan verdroogde bekabeling, losse topaansluiting van de HF buis,  aan zekerheid grezende waarschijnlijkheid van lekkende teerknollen, kapotte schaalverlichting en het gebruikelijke stof plus tabaksaanslag. Verder een niet origineel doek, maar dit stoort mij niet zo erg, dus dit laat ik zo. Het netsnoer ontbreekt in zijn geheel.
Ik heb de radio niet voorafgaand aan de opknapbeurt getest, dit met het oog op meer aan te richten schade dan al oorspronkelijk aanwezig. Al met al niets wat niet vrij simpel te verhelpen is.
 
Hiernaast een foto van het binnenwerk voorafgaande aan de opknapbeurt. De losse besnaring was rond de Bowden-kabels geknoopt, verder is alles (op netsnoer na) geheel aanwezig.
Volgende>